Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Beč iz Splita

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci:
 

1. dan - SPLIT - BEČ

Polazak autobusa iz Splita u 22.00 sati sa autobusne stanice pored Lučke Kapetanije, vožnja kroz Sloveniju i Austriju s kraćim stajanjima na putu.

2. dan - BEČ

Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Posjet kraljevskom dvorcu Schönbrunn s prekrasnim parkom i Gloriettom, individualni obilazak dvorca.Nastavak do grada, panoramska vožnja Ringom pored zgrade vlade, Sveučilišta, Parlamenta, Nove vijećnice, burze,kazališta,Hundertwasserovekuće. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u šetnju centrom Beča, uz nezaobilaznu degustaciju Sacher torte I caffe Melange u nekoj od tradicionalnih bečkih kavana. Noćenje.

3. dan - BEČ

Doručak.Odlazak na razgled grada javnim prijevozom/pješice u pratnji vodiča: Trg Marije Terezije, Hofburg- najveći kompleks carskih palača na svijetu, Trg junaka nazvan po spomenicima princu Eugenu Savojskom i Nadvojvodi Karlu, Leopoldinsko krilo Hofburga gdje je ured predsjednika, dijelovi gdje su stanovali Franjo Josip i Elizabeta, Riznica, Josipov trg, crkva sv. Augustina gdje su se odvijala carska vjenčanja, šetnja Stahlburgom, gdje su smješteni lipicanci koji nastupaju u Španjolskoj školi jahanja, trg sv. Mihovila, ulica Kohlmark s najpoznatijom bečkom slastičarnicom Demel, Graben, najstarija barokna crkva sv. Petra i Stup kuge, najznačaniji barokni spomenik grada posvećen Svetom trojstvu gdje ćemo pronaći i hrvatske grbove. Razgled završavamo pred Katedralom Sv. Stjepana, najljepšim primjerom romaničke i gotičke umjetnosti u Austriji, simbolom grada i države, uz koju je usko povezana povijest austrijskih dinastija Babenberg i Habsburg, kao i sudbina grada Beča. Poslijepodne, predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja, izložbi ili shopping u poznatoj Mariahilferstrasse. Noćenje.

4. dan - BEČ-SPLIT

Doručak.Odjava iz hotela, vožnja do baroknog dvorca Belvedere iz 18 st. s prekrasnim parkom, nekadašnje rezidencije princa Eugena Savojskog, gdje je u 19 st. živio i odakle je krenuo na put u Sarajevo prestolonasljednik Franz Ferdinand. U dvorcu se nalazi najveća svjetska kolekcija djela Gustava Klimta,najpoznatijeg slikara bečke secesije. Poslijepodne polazak prema Splitu s dolaskom u noćnim satima.