Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrBarcelona

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Barcelona
Barcelona

1. dan - SPLIT/ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 374 za Barcelonu u 15.20 sati. Po dolasku u 17.30 sati, transfer do hotela. Nakon smještaja, odlazak u šetnju pješačkom zonom La Rambla. Predlažemo odlazak do Port Olimpica na večeru u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

2. dan - BARCELONA

Doručak. Odlazak na poludnevni panoramski razgled grada autobusom: vožnja do Parka Guell, fascinantne kreacije vrtova i arhitektonskih oblika pod zaštitom UNESCO-a projekt genijalnog arhitekta Gaudija. (ulazak u centralni dio uz doplatu). Kratka foto pauza. Nastavak do katedrale Sagrada Familia, njegovog najvećeg nedovršenog projekta ( razgled izvana). Vožnja pored la Pedrere, Avenidom Diagonal, do brda Montjuic, gdje je smješten Olimpijski sportski kompleks. Odlazak do centra te razgled najstarijih i najzanimljivijih dijelova grada - gotičkog središta Barri Gotic: Placa del Rei, Palau Reial, mjesta gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofera Kolumba, Katedrale s kriptom Santa Eulalie. U večernjim satima preporučamo odlazak do „Magičnih fontana“ na Plazi Espanya – spektakl vodenih figura, svjetlosnih efekata i glazbe a potom predlažemo posjet tipičnom španjolskom restoranu s flamenco programom (doplata). Noćenje.

3. dan - BARCELONA (FAKULTATIVNI IZLET "FIGUERAS - GIRONA")

Doručak. Preporučamo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Figueras gdje se nalazi Muzej Dali, koji je meta svih ljubitelja umjetnosti, i onih koji žele vidjeti nešto potpuno originalno. Salvador Dali utemeljitelj je zaklade koja se brine o tome da sva njegova djela budu prikazana na poseban način i na posebnom mjestu, a oslikani stropovi i trodimenzionalni izlošci svjedoče o njegovoj genijalnosti. Na povratku, zaustavljanje u slikovitom mjestu Girona: šetnja povijesnim centrom: katedrala i “židovska četvrt”. Ako ostajete u Barceloni predlažemo posjet centru Mare Magnum s mnogobrojnim dućanima i restoranima; tu se nalazi Pomorski muzej i jedan od najvećih Aquarija u Europi, posjetite stadion Camp Nou ili prošetajte do slikovitog “španjolskog sela” Poble Espanyol, gdje se nalaze replike svih najpoznatijih zdanja i stilova gradnje u Španjolskoj. Noćenje.

4. dan - BARCELONA - ZAGREB/SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela, slobodno vrijeme za istraživanje grada, predlažemo posjeti nogometnom stadionu Camp Nou ili centru Mare Magnum s mnogobrojnim dućanima i restoranima,gdje se nalazi Pomorski muzej i jedan od najvećih Aquarija u Europi.Transfer do zračne luke u Barceloni , prijava na let Croatia Airlines OU 375 za Zagreb u 18.20 sati. Slijetanje u Zagreb u 20.20 sati. Nastavak leta za Split.