Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrAustralija i Novi Zeland

Sydney - Ayers Rock - Alice Springs - Cairns - Veliki koraljni greben - Melbourne - Christchurch - Queenstown - Rotorua - Auckland

Cijena od:
-
Broj dana: 16
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Sydney
NoviZeland
MilfordSound
Uluru

1. dan - Zagreb – London – (Dubai – Sydney)

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Londonu u 17.50 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London u 19.15 sati, nastavak leta za Sydney u 21.35 sati na liniji QF002 (Qantas Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan - Dubai – Sydney

Predviđeno trajanje leta za Australiju iznosi cca 22 sata s tehničkim međuslijetanjem u Dubaiu. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

3. dan - Sydney

Dolazak u Sydney u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor nakon leta. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak na panoramski razgled grada autobusom uključujući i zaustavljanje na svjetski poznatoj plaži Bondi Beach. Prekrasna australska metropola prijestolnica je savezne države Novi Južni Wales. Sydney nije glavni grad, ali je najstariji, najveći i poslovno najvažniji grad Australije. Zahvaljujući svojem položaju na brdima razvedenog zaljeva Tihog oceana, koji se kao dlan s mnogobrojnim prstima udubljuje u kopno, Sydney se smatra jednom od najljepših luka na svijetu. Posjet čuvenoj sydneyskoj Operi uz pratnju stručnog vodiča. Po završetku razgleda opere, slijedi jednosatno krstarenje po sydneyskoj luci. U kasnim poslijepodnevnom satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - Sydney - Nacionalni park Blue Mountains

Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya. Park je poznat po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Najprije ćemo posjetiti Wildlife park, stanište brojnih australskih životinjskih vrsta u svom prirodnom okruženju kao što su klokani, koale, emui i razne ptice. Nastaviti ćemo slikovitim krajolikom do područja Blue Mountains, koje se prostire na gotovo 250.000 hektara s bogatom florom i faunom, šumom eukaliptusa i prekrasnim liticama. Vožnja žičarom i uživanje u pogledu na “Tri sestre“. Povratak u Sydney. Noćenje.

5. dan - Sydney - Uluru (Ayers Rock) - Kata Tjuta (Olgas)

Doručak, organizirani prijevoz u zračnu luku Sydney i let prema „Crvenom centru“ u 10.40 sati na liniji QF5660 (Qantas), odnosno prema području stijene Uluru (Ayers Rock). Po dolasku razgled osamljenog Ulurua i vožnja oko aboridžinskog svetog brda. Zatim vožnja do gorja Kata Tjuta (Olgas), sastavljenog od više grebena neobičnih oblika. Kratka šetnja do kanjona u gorju (ako neće biti prevruće) te do podnožja stijene Uluru, gdje ćete pri zalasku sunca promatrati tajanstvenu varijaciju boja ovog jedinstvenog monolita. Nazdravit ćete uz čašu australskog vina koje se ubraja u jedno od najboljih na svijetu. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

6. dan - Ayers Rock - Alice Springs - Cairns

Danas ćemo rano ustati i krenuti odmah na izlet kako biste uživali u fascinantnom izlasku sunca. Tijekom izleta doručkovat ćemo u Kultrurnom centru Uluru te krenuti prema zračnoj luci na let za Alice Springs u 10.30 sati na liniji QF1940 (Qantas). Po dolasku u Alice Springs odlazak na razgled ovog nekadašnjeg rudarskog gradića, a danas glavnog ishodišnog centra za odlazak u istraživanje australske divljine. Slobodno vrijeme za ručak u svom aranžmanu. Odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova prema Cairnsu u 17.45 sati na liniji QF1948 (Qantas). Dolazak u Cairns, grad na sjeveroistočnoj obali u australskoj saveznoj državi Queensland predviđen je u 20.20 sati. Odlazak prema hotelu. Noćenje.

7. dan - Cairns - Veliki koraljni greben - Cairns

Nakon doručka ukrcaj na katamaran i plovidba do jednog od najljepših predjela Velikog koraljnog grebena, njegovog vanjskog ruba. Veliki koraljni greben je kolaž od 3000 samostalnih grebena i otočića, a rasteže se na više od 2000 km uz obalu Queenslanda. Oduševit će vas bogatstvom morske flore i faune, uživat ćete u ronjenju na dah, imati priliku roniti s bocama i promatrati šarene koralje iz polupodmornice te upoznati jedinstvenu prirodu pod vodstvom morskog ronilačkog biologa. Kasno poslijepodne, povratak na kopno i prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

8. dan - Cairns – Kuranda – Caravonica – Tjapukai – Cairns

Nakon doručka odlazak na željezničku stanicu Freshwater. Putovanje vlakom na visoravan nad Cairnsom, do starog rudarskog mjesta Kurande s čarobnom starom jezgrom i štandovima s autentičnim suvenirima. Poslijepodne spuštanje žičarom do prve stanice za razgledavanje izložbe bilja i tropske prašume. Nastavak puta u dolinu do jezera Caravonica, gdje ćete posjetiti pleme Aboridžina Tjapukai. Predstavljanje njihove povijesti i vjerovanja u posebnom auditoriju, zatim gledanje folklorne predstave i spretnosti u rukovanju strijelama i bumerangom. Poslijepodne povratak u hotel. Večera i noćenje.

9. dan - Cairns - Melbourne - Christchurch

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Melbourneu u 10.30 sati na liniji . Po dolasku u Melbourne u 13.35 sati, odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda proći ćemo uz poslovni centar Melbournea i Victorian Arts Centra. Posjetit ćemo i botanički vrt i impozantni spomenik sjećanja koji dominira ulicom St.Kilda. Po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova za Christchurch (Novi Zeland) u 23.45 sati na liniji QF133 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan - Christchurch

Dolazak u Christchurch u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor. Poslijepodne slijedi razgled i upoznavanje najvećeg grada Južnog otoka. Novi Zeland ima 3,7 milijuna stanovnika, koji žive na ukupnoj površini od 270.534 km2. Maori su naselili ovo područje u 7. stoljeću. Novi Zeland je otkrio Abel Tasman 1642., a James Cook ga je 1789. godine proglasio britanskim kraljevstvom. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan - Christchurch - Mount Cook - Queenstown

Nakon doručka odlazak u Queenstown, svjetsku prijestolnicu adrenalina. Vožnja uz planinu Cook s najvišim vrhom Novog Zelanda, pokraj čarobnih jezera Wanaka, Tekapo i Pukaki, gdje su se snimale neke od najspektakularnijih scena filmske trilogije Gospodara prstenova. Saznat ćete zašto je režiser Peter Jackson izabrao upravo ovu mističnu pokrajinu za lokaciju snimanja filmova. Nastavak vožnje kroz srce Južnih Alpa. Dolazak u Queenstown u večernjim satima. Noćenje.

12. dan - Queenstown - Milford Sound - Queenstown

Doručak. Cjelodnevni izlet do jednog od najljepših fjordova, Milford Sounda. Vožnja kroz mjesto Te Anau, do zanimljivog ručno kopanog tunela, koji vodi do Milford Sounda, gdje ćete se ukrcati na brod. Plovidba brodom uz nezaboravne prizore prekrasnih fjordova koje okružuju novozelandske Alpe. Uz malo sreće ugledat ćete delfine i morske lavove, kojima takvo nedirnuto prirodno okruženje posebno odgovara. Ručak na brodu. Povratak u Queenstown u kasnim večernjim satima. Noćenje.

13. dan - Queenstown - Auckland

Nakon doručka odlazak u zračnu luku i prijava na let za Auckland u 10.55 sati na liniji QF4986 (Qantas) s dolaskom u 12.45 sati. Auckland je najveći grad Novog Zelanda, kojeg zovu i „gradom na dva mora“. Kraći razgled grada, posjet Aucklandskom muzeju i uspon na najviši toranj na južnoj polutci - Sky Tower. Smještaj u hotel i noćenje.

14. dan - Auckland - Rotorua

Doručak i odlazak do središnjeg dijela Sjevernog otoka do Rotorue, središta maorske kulture. Obići ćete Rainbow Springs, pogledati tradicionalnu predstavu na farmi, na kojoj ćete vidjeti različite vrste ovaca Novog Zelanda, životinja bez kojih ove države ne bi bilo. Poslijepodne obilazak termalnog parka, gdje ćete posjetiti tipično maorsko selo i vidjeti moćne gejzire koji izbacuju vodu i vrući zrak. Obilazak bazena s vrelim blatom te kulturnog središta Maora gdje ćete upoznati njihovo umijeće rezbarenja. Noćenje.

15. dan - Rotorua - Auckland - Sydney - London

Nakon doručka, transfer do međunarodne zračne luke Auckland. Prijava na let za Sydney u 13.10 sati na liniji QF144 (Qantas). Dolazak u Sydney predviđen je u 14.50 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za London u 15.50 sati na liniji QF001 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

16. dan - London - Zagreb

Dolazak u London predviđen je u 6.55 sati. Nastavak leta za Zagreb u 8.15 sati na liniji BA848 (British Airways). Dolazak u Zagreb u 11.35 sati po lokalnom vremenu.