Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Amsterdam

4 dana zrakoplovom

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

1. dan - ZAGREB - AMSTERDAM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 10 sati. Polijetanje zrakoplova za Amsterdam na liniji KL1942 (KLM) u 11.55 sati. Nakon slijetanja u 14 sati, transfer autobusom i smještaj u hotel. Slijedi razgled grada javnim prijevozom i pješice. Posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenja dijamanata. U dogovoru s vodičem, u večernjim satima odlazak javnim prijevozom do Trga Dam, Kraljevske Palače, glavne trgovačke ulice Kalverstraat, trga Leidseplein te četvrti „crvenih svjetiljki“. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana europska prijestolnica. Noćenje.

2. dan - AMSTERDAM

Doručak. Predlažemo vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Noćenje. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima poffertjes ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. dan - AMSTERDAM - MALA HOLANDSKA TURA (fakultativno)

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet "Holandska tura": vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, nastavak preko Den Haaga, gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade (Parlament, Palača mira, Kraljevska palača Međunarodni sud za ratne zločine) do jednog od najljepših nizozemskih gradova - Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. U večernjim satima predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.

4. dan - AMSTERDAM - ZAGREB

Doručak. Odlazak do Rembrandtovog trga gdje se nalazi veliki broj restorana i prodavaonica. Šetnju nastavljamo prema Operi i Rembrandtovoj rodnoj kući te tržnici cvijeća koja se nalazi na kanalu Singel, prepunoj suvenira i lukovica cvijeća. Povratak do hotela po prtljagu. Transfer autobusom do Zračne luke Amsterdam. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb na liniji KL1943 (KLM) u 15.20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.10 sati.