Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Advent u Rovaniemiju

Putovanje u zemlju Djeda Mraza posebnim zrakoplovom iz Zagreba!

Cijena od:
-
Broj dana: 2
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Rovaniemi
Rovaniemi
Rovaniemi
Rovaniemi

Cijena uključuje

- prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb – Rovaniemi – Zagreb
- pratitelja putovanja
- prijevoz od zračne luke do hotela u Rovaniemiju s uključenim izletom u selo Djeda Mraza
- noćenje s doručkom u hotelima 3* ili 4* u dvokrevetnoj sobi
- prijevoz do zračne luke
- boravišnu pristojbu te troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

- pristojbe zračnih luka
- ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni u programu putovanja
- putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja
- fakultativne sadržaje
- troškove osobne prirode

Obavezne doplate po osobi

Pristojbe zračnih luka 890 kn

Korisne informacije

Aurora borealis, odnosno "sjeverna zora", prirodna je pojava koju najbolje možemo vidjeti u vedrim i tamnim jesenskim i zimskim noćima blizu obaju polova Zemlje, a koja se na žalost ne može sa sigurnošću unaprijed predvidjeti. Pojava plavo-zelene svjetlosti, koja poigrava prema nebu, naprosto je nepojmljiva i predstavlja upravo poseban doživljaj. Iako izgleda vrlo elegantno i smireno u mirnim i vedrim noćima, "sjeverna zora" je pojava koja nastaje zbog milijuna eksplozija magnetne energije.

Neobavezne doplate po osobi

MOGUĆE DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćati na licu mjesta):

Izlet Aurora Borealis 550 kn za odraslu osobu i 470 kn za dijete do 12 godina;
Poludnevna arktička avantura 1.090 kn za odraslu osobu i 890 kn za dijete do 12 godina (posjet jelenjoj farmi i vožnja jelenskom zapregom, posjet farmi haskija i mini haski safari);
Dvosatni safari motornim saonicama 850 kn (cijena za dvije osobe, uključuje toplo piće s keksićima), cijena za jednu osobu 790 kn – djeca sjede u dodatnim saonicama koje vuku motorne/cijena za dijete 590 kn;
Dvosatni haski safari saonicama: 1140 kn za odraslu osobu i 850 za djecu (uključuje transfere, zimsku odjeću, posjet farmi haskija, 1,5 – 2 satni safari s haskijima dionica 12- 17 km ovisi o vremenskim prilikama, toplo piće, stručne vodiče)
Ulaznica za Park Djeda Božićnjaka s transferom 370 kn za odraslu osobu i 320 kn za dijete do 12. godina, djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz;
Ulaznica za muzej Arktikum 95 kn, djeca od 7 god. 40 kn, djeca do 6,99 besplatna.

NAPOMENA:
Minimalni broj za realizaciju navedenih izleta je 15 prijavljenih putnika! Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo kod kupovine aranžmana.

U slučaju doplata za večere svi članovi obitelji moraju uzeti doplatu, nije moguće da npr. odrasle osobe plate večere, a za djecu ih ne doplate.

Osnovne informacije

Ostvarite svoje dječje snove i posjetite s nama pravog Djeda Božićnjaka u njegovom službenom uredu te mu osobno prenesite vaše božićne želje! :)

Snovi nisu više samo snovi, već snježna bajka u Laponiji, odjevena u bijeli zimski ogrtač s kapom Djeda Božićnjaka na glavi.
Daleko na sjeveru snijeg je očekivani gost već od mjeseca rujna, a u studenom počinje gomilati zalihe i stvarati svjetliji krajolik. Kao da je priroda odlučila utonuti u san, jer se dnevna svjetlost tek na nekoliko sati dnevno podiže nad obzor. U ovom tamnom razdoblju godine započinje prava igra svjetlosti i boja. Snježna jutra pokrivena su ljubičastim prekrivačem koji se lagano uzdiže nad bijelim pejzažom, u kojem se prelijevaju boje ledenih kristala, prije nego ih prekrije modrina polumraka. Pripremljena je pozornica za "sjevernu zoru", koja svoju predstavu svaki put iznova oboji u drugačije nijanse boje i oblika.
U zasniježenom krajoliku, pod planinom Korvatunturi - Brdovitim uhom - stanuje i Djed Božićnjak i uz njezinu pomoć cijele godine sluša naše želje i zapisuje naše snove. Ovog vas puta pozivamo da nam se pridružite u posjetu Djedu Božićnjaku u njegovom službenom uredu te vam nudimo mogućnost da s njim i osobno pročavrljate!

Važne napomene

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Glavni i odgovorni organizator Kompas Zagreb d.d.