Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

6 zemalja Južne Amerike

Peru - Bolivija - Argentina - Urugvaj - Paragvaj - Brazil

Cijena od:
32.990 kn
Broj dana: 16
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 15.11.2018
 
MachuPicchu
RioDeJaneiro
BuenosAires
Iguazu

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Lima - Rio de Janeiro - Zagreb
- unutarnje letove u Južnoj Americi (Lima - Cusco; La Paz - Buenos Aires; Buenos Aires - Puerto Iguazu; Foz do Iguaçu - Rio de Janeiro)
- 14 noćenja s doručkom u hotelima 4*
- obroke prema programu
- razglede i izlete s lokalnim pratiteljem prema programu
- grupne transfere na relaciji zračna luka - hotel- zračna luka prema programu
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
- Tango Show s večerom u Buenos Airesu
- razgled Corcovada i Glave šećera u Rio de Janeiru
- ručkovi na većini razgleda
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu
- troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

- pristojbe zračnih luka 3.980 kn (podložne promjenama)
- izlazne pristojbe u zračnim lukama u Južnoj Americi cca 40 USD (plaćanje na licu mjesta)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 5.800 kn
- dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
- osobne troškove
- putno osiguranje (preporučujemo).

Obavezne doplate po osobi

- pristojbe zračnih luka 3.980 kn (plaćanje prilikom rezervacije; podložne promjenama)
- izlazne pristojbe u zračnim lukama u Južnoj Americi cca 40 USD (plaćanje na licu mjesta)
- napojnice vodiču i vozaču 60 EUR (plaćanje na licu mjesta)

Korisne informacije

Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. Najbolje vrijeme za putovanje u Južnu Ameriku je od sredine listopada do sredine travnja. Zemlje koje se posjećuju imaju ugodnu temperaturu od prosječnih 22°C. Temperatura u Cuscu i Machu Picchu je ugodna u toku dana no naglo pada nakon 17 sati. Lagana vesta se preporučuje za vrijeme boravka u Cuscu i Machu Picchu. Ležerna odjeća je idealna za ovo putovanje!

ZDRAVSTVENE PREPORUKE:
Visinska prilagodba - Prilikom putovanja u predjele s velikim nadmorskim visinama kao što su peruanske Ande postoji rizik da ćete osjetiti posljedice promjene nadmorske visine po organizam.
Najčešći simptomi po kojima ju možemo prepoznati su glavobolja, mučnina, slabost, umor, proljev, gubitak apetita te nesanica.
Preporuka je da se po dolasku prvih nekoliko sati tijelo aklimatizira na promjenu te da se izbjegavaju unaprijed svi veći fizički napori. Potrebno je piti puno tekućine (nikako ne alkohol). Ova preporuka odnosi se prvenstveno na posjete peruanskim gradovima kao što su Cusco (3360 m) ili Puno (3.827 m). Savjetuje se jesti laganu hranu i piti puno vode, pogotovo lokalni tradicionalni čaj od koke koji se preporuča u slučaju visinske bolesti. Osobe s kardiovaskularnim bolestima ne bi se smijele izlagati predugo na visinama od iznad 2.000 metara. Tzv. visinska bolest se može suzbiti udisanjem čistog kisika. Bočice s kisikom mogu se kupiti na lokacijama koje se posjećuju. Preporučujemo svakako i savjetovanje s osobnim liječnikom prije putovanja u krajeve s velikim nadmorskim visinama.

Neobavezne doplate po osobi

Buenos Aires:
- Izlet Montevideo 3.550 kn

Rio de Janeiro:
- Plataforma show s večerom 980 kn

Važne napomene

- Kategorizacija hotela u Južnoj Americi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Ograničenje prtljage na letovima unutar Argentine iznosi 15 kg po osobi. Prekoračenje težine naplaćuje se cca 2,50 USD po kilogramu, na licu mjesta.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Najmanji broj putnika

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15