Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Opće informacije - krstarenja


Sve što vam treba da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći jadranskim otocima je nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi (posebno kuharu) da potpuno preuzmu brigu o vama. Vama preostaju samo kupanje, sunčanje, ljenčarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana.
Svaku večer možete kušati specijalitete u drugom restoranu i u drugoj luci, ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih znamenitosti otoka…..

Krstarenje je organizirano na 30-tak drvenih jedrenjaka (Maestral, Lopar, Labrador, Dalmatinac, Mlini, Princess Tuna, kapetan Bota, Eos, Pape prvi,...). Brodovi imaju restoran, bar, palubu za sunčanje te nekoliko kabina s tušem i wc-om.
Kabine na palubi nalaze se na glavnoj i gornjoj palubi; kabine ispod palube nalaze se u trupu broda.

Opisi i kategorije kabina/broda:
A+ kategorija (moguća na ruti KL2) - klimatizirane i prostrane kabine (bračni ili odvojeni kreveti) na novoizgrađenim brodovima
A kategorija - kabine s vlastitim tuš/wc-om, većinom s krevetima na kat (mogućnost 3. ležaja)
B kategorija - kabine s umivaonikom, kabine dijele zajednički tuš/wc, kreveti na kat

Glavni organizator krstarenja: KATARINA line d.o.o. travel agency, Opatija, Hrvatska


Važne informacije - Za krstarenja se primjenjuju posebni UVJETI OTKAZA
Svaka promjena ili otkaz rezervacije:
- od dana pot vrde rezer vacije do 30 dana prije polaska - nepovratna akontacija (1000 kn po osobi)
- 29-22 dana prije polaska: 25% preostalog iznosa
- 21-15 d ana prije polaska: 50% preostalog iznosa
- 14-0 dana prije polaska: 100%
Promjena imena putnika: 150 kn po osobi
Promjena termina putovanja: 150 kn po osobi (ukoliko je promjena najavljena najkasnije 30 dana prije izmjene datuma putovanja, u suprotnom se primjenjuju gore navedeni uvjeti)

- Na krstarenje ponesite najosnovniju prtljagu, manje torbe te nešto toplije odjeće za večernje sate. Ime broda saznati ćete najkasnije 8 dana prije polaska na krstarenje.
- Prilikom rezervacije potrebno je navesti godinu rođenja gosta kako bi se napravio što bolji raspored putnika po brodovima.
- Krstarenje ne preporučamo osobama mlađim od 12 godina.
- Na svakom brodu izvješena su „Pravila ponašanja na brodu“ čija je svrha zaštititi goste na brodu te im skrenuti pažnju da moraju imati razumijevanja prema ostalim gostima. Ako se bilo koji putnik ponaša na način da izaziva opasnost, da iskazuje namjeru izazvati opasnost ili ukoliko svojim ponašanjem ometa drugog gosta, organizator zadržava pravo prekida putovanja za dotičnu osobu bez ikakve naknade. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu, posebno zabrane unošenja pića i hrane. Budući da je kapetan odgovoran za sigurnost svih putnika i posade, putnici na brodu su dužni poštovati pravila ponašanja.
- Kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju lošeg vremena ili ostalih neprimjerenih uvjeta u lukama kako bi osigurao sigurnost broda i putnika.
- Napojnica nije uključena u cijenu te se stoga umoljavate nagraditi članove posade prema vlastitom nahođenju.
- Katarina line zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ili rute ako za to postoji razlog.