Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Frances King School of English, pripremni tečajevi

Pripremni tečajevi za polaganje ispita za mlade iznad 16 godina | 2015. godina | Velika Britanija, Engleska, London 
Frances King School of English jedna je od vodećih škola engleskog jezika u Londonu, sa preko 40 godina iskustva, i godišnje kroz školu prođe preko 6000 polaznika iz više od 50 zemalja svijeta (47% studenata dolazi iz Zapadne Europe). Nudi tečajeve na 4 prestižne lokacije u samom središtu Londona, u 1. zoni (Kensington, Belgravia, Hyde Park Corner, Kensington Square). Glavna zgrada nalazi se u blizini Victoria i Albert muzeja i raspolaže s prostranim učionicama, besplatnim internetom i besplatnim korištenje multimedijalnog centra za on-line učenje.

Više informacija na: www.francesking.co.uk

NASTAVA

Odvija se u grupama do najviše 15 polaznika (prosjek je 10 polaznika).

VRSTE TEČAJEVA

SEMI-IINTENSIVE PLUS PREPARATION FOR FCE/CAE: sastoji se od 20 školskih sati tjedno u jutarnjim satima. 3 sata dnevno posvećena su pripremi za odabrani Cambridge ispit, a 1 sat dnevno posvećen je jezičnim vježbama.
INTENSIVE PREPARATION FOR FCE/CAE: sastoji se od 25 školskih sati tjedno u jutarnjim satima. 3 sata dnevno posvećena su pripremi za odabrani Cambridge ispit, a 2 sata dnevno predviđena su izbornim kolegijima (moguće je birati između Social English for Everyday Life, English for Work and Business, Academic English to Prepare for University i Culture, Arts and Media).
SUPER INTENSIVE PREPARATION FOR FCE/CAE: sastoji se od 30 školskih sati tjedno u jutarnjim satima (9-16 h). 3 sata dnevno posvećena su pripremi za odabrani Cambridge ispit, 1 sat dnevno predviđen je za tzv. Lunch club tijekom kojeg možete ručati sa profesorima ili izvornim govornicima, 2 sata dnevno predviđena su za izborne kolegije, a zadnji sat posvećen je jezičnim vježbama.
SEMI-INTENSIVE PLUS PREPARATION FOR IELTS: sastoji se od 20 školskih sati tjedno u jutarnjim satima.
INTENSIVE PREPARATION FOR IELTS: sastoji se od 25 školskih sati tjedno. 3 sata dnevno posvećena su pripremi za ispit IELTS, a 2 sata predviđena su za izborne kolegije.
SUPER INTENSIVE PREPARATION FOR IELTS: sastoji se od 30 školskih sati tjedno. 3 sata dnevno posvećena su pripremi za ispit IELTS, 1 sat dnevno predviđen je za Lunch club, 2 sata su previđena za izborne kolegije, a zadnji sat posvećen je jezičnim vježbama.

Ispiti se polažu po završetku tečaja na točno određene datume ili u subotu (dan nakon završetka tečaja; točni datumi na upit). Mogu se polagati u školi ili u matičnoj zemlji. Potrebno je izvršiti posebnu prijavu za polaganje ispita na recepciji škole za vrijeme prvog tjedna boravka (FCE, CAE, IELTS). Rezultati ispita FCE i CAE dostupni su otprilike 2 mjeseca nakon ispita, a rezultati IELTS-a objavljuju se 2 tjedna nakon polaganja.

SMJEŠTAJ
Škola Frances King nudi širok spektar mogućnosti smještaja i sve vrste smještaja se nalaze u 1., 2. ili 3. zoni Londona, udaljene od škole od 10 do 45 minuta vožnje javnim gradskim prijevozom do škole.
Smještaj je moguć u obiteljima standard, premium (nalaze se bliže školi i obroci su bolji, te postoji  mogućnost doplate za vlastitu kupaonicu u sobi), i deluxe obitelji koje nude visok standard smještaja i prehrane (sobe su sa vlastitom kupaonicom).
Zatim škola nudi smještaj u rezidencijama (minimalni boravak je 2 tjedna, osim Vancouver Studios - 1 tjedan):
The Residence (Gloucester Road):
nudi smještaj u mini-studiju na osnovi noćenja (bez obroka). Minimalna dob je 18 godina. Ima jednokrevetne i dvokrevetne sobe (s vlastitom kupaonicom), a od škole u Kensingtonu je udaljena 7 minuta hoda, a od ostalih Frances King škola je udaljena 10-25 minuta vožnje podzemnom željeznicom. Sobe imaju kuhinjsku nišu (mikrovalna pećnica, toster, hladnjak). Posteljina osigurana, sobe se čiste jednom tjedno. Obavezno ponijeti ručnike! Minimalni boravak: 2 tjedna (4 tjedna u srpnju i kolovozu).
Vancouver Studios (Bayswater ili Queensway):
nudi smještaj u studiju na osnovi noćenja (bez obroka). Ima jednokrevetne i dvokrevetne sobe (s vlastitom kupaonicom), a od škole je udaljena 15-25 minuta vožnje podzemnom željeznicom. Sobe imaju kuhinjsku nišu (mikrovalna pećnica, toster, hladnjak, ploča za kuhanje). Posteljina i ručnici osigurani i mijenjaju se jednom tjedno, sobe se čiste svaki dan. U studiju ima TV (DVD), a u rezidenciji praonica rublja, 24-satna recepcija, vrt.
Bowden Court rezidencija (Notting Hill Gate): Popularna, nedavno renovirana budget rezidencija nudi smještaj u jednokrevetnim sobama (kupaonica se nalazi na katu), na osnovi polupansiona. Nema kuhinje, ali su dostupne mikrovalna pećnica i kuhalo za vodu. Svaka soba ima TV. Obavezno ponjeti ručnike!
Mansion Chelsea: smještena u rezidencijalnoj četvrti Chelsea. Nudi smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim studio apartmanima na osnovi noćenja bez obroka. Svaki studio ima vlastitu kupaonicu i kuhinju (sa hladnjakom, štednjakom i mikrovalnom pećnicom). Wifi dostupan u zajedničkim prostorijama.
Pure Hammersmith (Hammersmith, 2. zona Londona): moderna novoizgrađena rezidencija nudi smještaj u jednokrevetnim studio apartmanima. Svaki studio opremljen je sa vlastitom kupaonicom, kuhinjskom nišom (štednjak, mikrovalna pećnica, hladnjak, kuhalo za vodu) i manjom blagovaonom (stol i 2 stolca). Besplatni wifi dostupan je u sobama i u zajedničkim prostorijama. Posteljina i ručnici su osigurani, nema usluge čišćenja. U skopu rezidencije studentima je na raspolaganju teretana, prostorija za odlaganje bicikala itd. Rezidencija je od škole u Kensingtonu udaljena 15 minuta vožnje javnim prijevozom.
Nido Notting Hill (Ladbroke Grove, 2. zona Londona): moderna, nedavno izgrađena rezidencija smještena u šarmantnoj četvrti Notting Hill, u blizini popularnog Portobello Market-a. Smještaj je osiguran u jednokrevetnim sobama u sklopu dvosobnih apartmana. U svakom apartmanu nalazi se kupaonica i potpuno opremljena kuhinja. Posteljina je osigurana, obavezno ponesite ručnike! Besplatni wifi dostupan je u svakoj sobi i u zajedničkim prostorijama. Škola je udaljena 25-30 minuta javnim prijevozom.
Southside/Eastside rezidencija (South Kensington): superior ljetna rezidencija od škole je udaljena 10 minuta hoda (Kensington) ili 15-25 minuta vožnje podzemnom željeznicom do ostalih centara Frances Kinga. Raspolaže jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitim kupaonicama, a usluga je na osnovi noćenja s doručkom i mogućnošću doplate za polupansion na licu mjesta. U rezidenciji nema kuhinje, ali ima  wireless internet (doplata 5 GBP). Sobe se čiste na dnevnoj bazi, posteljina i ručnici osigurani. U zajedničkom dnevnom boravku ima i TV, praonica rublja i bar.
Victoria League 2* ljetna rezidencija (Bayswater, 1. zona Londona): ljetna rezidencija smještena je u četvrti, u blizini šarmantnog i živahnog Nottinga Hilla i Portobello Road Market-a. Raspolaže sa jednokrevetnim sobama, kupaonica i kuhinja (opremljena sa pećnicom, mikrovalnom pećnicom i hladnjakom) se nalaze na katu. Posteljina je osigurana, obavezno ponesite ručnike. Školski centri udaljeni su od rezidencija 10-20 minuta vožnje podzemnom željeznicom.
Min. dob polaznika koji žele odsjesti u jednoj od rezidencija je 18 godina.

 
 

Cijene su po osobi u kn.
TEČAJ Broj sati tjedno* 4 tjedna 8 tjedana
Semi-Intensive Plus Preparation for FCE/CAE
20
11.950
21.425
Intensive Preparation for FCE/CAE
25
14.525
25.790
Super Intensive Preparation for FCE/CAE
30
16.290
28.925
Semi-Intensive Plus Preparation for IELTS
20
11.950
21.425
Intensive Preparation for IELTS
25
14.525
25.790
 Super Intensive Prepration for IELTS
 30 16.290 28.925
* 1 školski sat traje 50 minuta.

** Početak tečaja (FCE): 4-tjedni; 29.6., 27.7.; 8-tjedni: 29.6.2015.
*** Početak tečaja (CAE): 4-tjedni: 29.6., 27.7.; 8-tjedni: 29.6.2015.
*** Početak tečaja (IELTS): 4-tjedni - 6.7., 3.8.; 8-tjedni  - 2.3., 30.3., 5.5., 1.6., 6.7., 1.9., 28.9., 26.10., 23.11.2015.

Cijene su po osobi u kn.

SMJEŠTAJ / 1 tjedan
OBITELJ, jednokrevetna soba standard, polupansion (1.-3. zona Londona): 2.190 kn
OBITELJ, jednokrevetna soba premium, polupansion: 2.650 kn
OBITELJ, jednokrevetna soba deluxe (vlastita kupaonica), noćenje i doručak: 2.860 kn
OBITELJ, jednokrevetna soba deluxe (vlastita kupaonica), doručak + 3 večere: 3.235 kn
THE RESIDENCE, noćenje, bez obroka
- mini studio (jednokrevetni): 3.025 kn
VANCOUVER STUDIO (noćenje, bez obroka)
- studio za 1 osobu: 7.150 kn
- studio za 2 osobe (cijena po osobi)*: 5.115 kn
BOWDEN COURT REZIDENCIJA, polupansion
- jednokrevetna soba: 2.975 kn
MANSION CHELSEA REZIDENCIJA, noćenje (bez obroka)
- jednokrevetnI studio: 4.350 kn, dvokrevetni studio (cijena po osobi): 2.690 kn
PURE HAMMERSMITH REZIDENCIJA, noćenje (bez obroka)
- jednokrevetna soba: 3.575 kn
SOUTHSIDE/EASTSIDE SUPERIOR REZIDENCIJA, noćenje s doručkom, samo u terminu 7.7.-27.9.2015.
- jednokrevetna soba: 4.190 kn
- dvokrevetna soba*: 2.860 kn
VICTORIA LEAGUE LJETNA REZIDENCIJA, noćenje (bez obroka), samo u terminu 27.6.-8.8.2015.
- jednokrevetna soba: 1.875 kn

DOPLATE:
- za smještaj u Mansion Chelsea (rujan-prosinac): 115 kn/tjedan
- vlastita kupaonica u superior obitelji: 495 kn / tjedan
- prijevoz zračna luka Heathrow – smještaj: 1.215 kn
- prijevoz zračna luka Gatwick – smještaj: 1.425 kn
- prijevoz zračna luka Stansted - smještaj: 1.550 kn
 
TROŠAK REZERVACIJE SMJEŠTAJA: 775 kn
Napomena: dolazak subotom / nedjeljom,  odlazak subotom / nedjeljom (7 noćenja).
* Dvokrevetnu sobu mogu uplatiti isključivo 2 polaznika koja putuju zajedno.
* U većini rezidencija i apartmana obavezan je polog u iznosu od 20- 400 GBP (kartica/gotovina – ovisno o rezidenciji) koji se vraća ili zadnji dan, ili 30 dana nakon odjave iz rezidencije ukoliko je soba/studio neoštećen/a.