Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrEC London, pripremni tečaj

Pripremni tečajevi za ispite IELTS/TOEFL/FCE/CAE za mlade iznad 16 godina | Velika Britanija, Engleska, London
 
Škola EC, European Centre of English Language Studies osnovana je 1991. godine, a osnovala ju je prva privatna malteška škola (1905. godine). Glavno sjedište škole je na Malti, a do danas je otvorila svoje centre i u Londonu, Cambridgeu, Oxfordu, Brightonu, Capetownu, New Yorku, Bostonu, San Diegu, San Franciscu, Los Angelesu, Miamiju, Torontu, Vancouveru, Montrealu... Centar u Londonu osnovan je 1969. godine te ima visoku međunarodnu reputaciju u kvalitetnom učenju engleskog jezika u središtu Londona. EC London nalazi se u samom središtu Londona, tik uz Euston Station i u neposrednoj blizini King's Crossa, lokacije koje su izvrsno povezane sa cijelom širom gradskom zonom, na pješačkoj udaljenosti od Russell Square-a, British Museuma i Oxford Streeta. Škola je na ovoj lokaciji nedavno otvorena i raspolaže sa 26 prostranih učionica, velikom kafeterijom, knjižnicom i prostorijom za učenje.

Više informacija na: www.ecenglish.com
 

NASTAVA

Odvija se u grupama do najviše 14 polaznika (prosjek je 11 polaznika).

VRSTE TEČAJEVA

PRIPREMNI TEČAJ ZA POLAGANJE ISPITA IELTS: sastoji se od 30 školskih sati tjedno u jutarnjim ili poslijepodnevnim satima (po želji polaznika). Minimalna potrebna razina znanja za pristupanje tečaju je intermediate.
PRIPREMNI TEČAJ ZA POLAGANJE ISPITA TOEFL/TOEIC: sastoji se od 20 školskih sati općeg tečaja i 10 sati nastave usmjerene na pripremu za ispit TOEFL ili TOEIC. Minimalna potrebna razina znanja za pristupanje tečaju je upper intermediate.
OPĆI PRIPREMNI TEČAJ ZA FCE/CAE: sastoji se od 20 školskih sati tjedno. Minimalna potrebna razina znanja za pristupanje tečaju je intermediate.
INTENZIVNI PRIPREMNI TEČAJ ZA FCE/CAE: sastoji se od 30 školskih sati tjedno. Minimalna potrebna razina znanja za pristupanje tečaju je upper intermediate/advanced.

SMJEŠTAJ

Škola može osigurati smještaj i u obiteljima, u rezidencijama i u student houseu. Standard obitelj: podrazumijeva smještaj u jednokrevetnoj sobi, dok kupaonicu dijelite s ostalim ukućanima. Obitelji se nalaze između 1. i 4. zone Londona.
Superior obitelj: podrazumijeva jednokrevetnu sobu s vlastitom kupaonicom. Sve obitelji nalaze se većinom u 3. i 4. zoni Londona, odnosno od škole su udaljene 30-60 minuta javnim gradskim prijevozom.
Student House ili Apartmani su zapravo manje rezidencije, u kojima je najviše 10-15 polaznika i svi su iz EC škole. Sve se nalazi u 1. i  2. zoni Londona, u tihim rezidencijalnim četvrtima, te imaju jednokrevetne i dvokrevetne sobe (standard - tuš/WC dijelite sa ostalim stanarima u apartmanu). U sklopu rezidencije se nalazi i kuhinja te veliki dnevni boravak. Minimalna dob za smještaj u student houseu je 18 godina! 
Canada Water Student House nalazi se u 2. zoni Londona. U kući se nalaze 4 sobe i 2 kupaonice. Studentima je na raspolaganju zajednički dnevni boravak i kuhinja te besplatni bežični internet priključak. U blizini se nalazi Southwark Park, mnoštvo restorana i trgovački centar.
Studentske rezidencije također se nalaze u 1. i  2. zoni Londona i udaljene su od škole od cca 10 minuta pješice do cca 40 minuta vožnje javnim gradskim prijevozom. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne i mogu imati vlastitu kupaonicu ili kupaonicu na katu. Najčešće 5-7 studenata dijele zajedničku odlično opremljenu kuhinju, a na katu se nalazi i TV soba, a rezidencija ima i  24-satnu recepciju i praonicu rublja (na kovanice). Mogućnost povezivanja na Internet (uz doplatu, cca GBP 10/mjesečno). Minimalna dob za smještaj u rezidenciji je 18 godina!
Obavezno ponijeti ručnike!
Rezidencija Somerset Court nalazi se svega 10-ak minuta pješice od škole. Smještaj je u jednokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, a studenti dijele zajednički dnevni boravak i kuhinju. U svakoj sobi nalazi se besplatni internet priključak.
Rezidencija Sunlight nalazi se u 2. zoni, a do škole je moguće doći za cca 35 minuta vožnje podzemnom željeznicom bez presjedanja. Sobe su jednokrevetne, a kupaonica se nalazi na katu. Studentima je na raspolaganju prostrani vrt.

 
 

Cijene su po osobi u kn.
Tečaj Broj sati tjedno* 4 tjedna 8 tjedana
Pripremni tečaj za IELTS  - nastava prijepodne
30 15.000 26.400
Pripremni tečaj za IELTS - nastava poslijepodne
30
12.100
18.920
Opći pripremni tečaj za FCE/CAE
20 -
21.120
Intenzivni pripremni tečaj za FCE/CAE
 30 15.000
26.400
 Pripremni tečaj za TOEFL/TOEIC
 20 (opći jezik) + 10 (TOEFL, TOEIC)
 15.000  26.400
TROŠAK REGISTRACIJE: 550 kn
*1 školski sat traje 45 minuta.

Početak tečaja za polaganje ispita TOEFL/IELTS: svaki ponedjeljak.
Minimalna potrebna razina znanja engleskog jezika: intermediate/upper intermediate

Početak tečaja za polaganje ispita FCE/CAE: 4-tjedni - 27.7.2015.; 8-tjedni - 29.6.2015.

Trošak polaganja ispita nije uključen u cijenu tečaja. Cijena na upit.

Smještaj / 1 tjedan 
OBITELJ, standard (1. i 2. zona), polupansion, jednokrevetna soba: 2.530 kn
OBITELJ, standard (3. i 4. zona), polupansion, jednokrevetna soba: 2.090 kn, dvokrevetna soba: 1.650 kn
OBITELJ, superior (3. i 4. zona), polupansion, jednokrevetna soba: 2.750 kn
STUDENT HOUSE Canada Water (2. zona), noćenje (bez obroka) 
- jednokrevetna soba:2.530 kn
- dvokrevetna soba: 1.990 kn
REZIDENCIJA Sunlight (2. zona), jednokrevetna soba standard: 2.690 kn
REZIDENCIJA Somerset Court (1.zona), jednokrevetna soba s vlastitom kupaonicom, noćenje (bez obroka): 3.630 kn
LJETNA REZIDENCIJA (1. zona), dostupna u terminu 27.6.-12.9.2015.
- jednokrevetna soba s vlastitom kupaonicom:3.630 kn
 
DOPLATE:
- obavezna doplata za smještaj u obitelji u terminu 13.6.-5.9.2015.: 325 kn / tjedno
- prijevoz zračna luka Heathrow – smještaj: 1.155 kn
- prijevoz zračna luka Gatwick – smještaj: 1.265 kn
- prijevoz zračna luka Stansted - smještaj: 1.375 kn

TROŠAK REZERVACIJE SMJEŠTAJA: 325 kn
Cijene su po osobi u kn.
Napomena: dolazak nedjeljom, odlazak subotom.
Polaznici koji još nemaju navršenih 18 godina obavezno moraju rezervirati obitelj, jednokrevetnu sobu, transfer u oba smjera te sa sobom ponijeti suglasnost roditelja!

U rezidencijama/student houseu obavezan je polog u iznosu od 150 GBP koji se zadnji dan vraća ukoliko je soba neoštećena.