Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrDid-Deutsch Institut

Did-Deutsch Institut osim tečajeva općeg i intenzivnog jezika, organizira u svojim centrima Berlinu, Frankfurtu, Hamburgu i Münchenu i tečajeve poslovnog njemačkog jezika. U svim školama Did-Deutsch Institut raspolaže s  odvojenim executive centrom.
www.did.de

DID Deutsch Institut Berlin osnovan je 1990. godine i nalazi se u povijesnom dijelu Mitte, u novoj, preuređenoj zgradi. Škola jamči visoki standard i kvalitetu usluga te raspolaže sa 15 svijetlih učionica, multimedijalnim centrom za učenje s pristupom kompjuterima te audio i video pomagalima, Internet sobom (mogućnost i bežičnog priključka na internet), kafeterijom i velikom krovnom terasom, a tijekom ljeta može primiti i do 250 polaznika. U neposrednoj blizini nalaze se brojne trgovine, trendy kafići i restorani, brojne galerije i poznata medicinska škola Charite – najveća sveučilišna bolnica u Europi.
DID München osnovana je 1977. godine i nalazi se u središtu grada, vrlo blizu centralne željezničke stanice i 15 minuta hoda od Marienplatza. Škola ima 11 učionica, multimedijalni centar za samostalno učenje i TV sobu, veliku krovnu terasu, kafeteriju s toplim i hladnim pićima i mikrovalnom pećnicom.
DID Frankfurt, osnovana 1989. godine smjestila se u najljepšoj gradskoj četvrti, Sachsenhausen, tik uz rijeku Majnu. Većina gradskih muzeja nalaze se u neposrednoj blizini, a tijekom ljetnim mjeseci studenti slobodno vrijeme mogu provoditi na pješčanim plažama uz obalu rijeke. Škola ima 7 učionica, a u ljetnim mjesecima može primiti do 150 studenata. U sklopu škole nalazi se moderni internet cafe.
DID Hamburg, najmlađi školski centar otvoren je 2009. godine. Smješten je u samom centru grada, a sa krovne terase površine 200m2 se pruža prekrasna panorama na grad i jezero Inner Alster. Učionice su moderno opremljene i prostrane, a u prostorima škole studentima su na raspolaganju 60 kompjutera, velika knjižnica, prostrana kafeterija sa širokom ponudom snackova i automatom za kupnju pića.

VRSTE TEČAJEVA

POSLOVNI NJEMAČKI

  • posebno kreiran tečaj za poslovne ljude koji žele učiti jezik
  • individualna nastava one-to-one
  • potrebna razina znanja 'lower intermediate (B1)'
  • minimalno trajanje tečaja: 1 tjedan (moguće je izabrati od 4 do 12 nastavnih jedinica dnevno)

 POSLOVNI TEČAJ PLUS

  • 9-dnevni tečaj (dva vikenda i radni tjedan) namijenjen poslovnim ljudima koji imaju izuzetno malo vremena
  • individualna nastava one-to-one
  • tečaj se sastoji od 10 ili 12 školskih sati dnevno te nastava uključuje i ručak s profesorom
  • potrebna razina znanja 'elementary (A2)'

SMJEŠTAJ

OBITELJI
Za one koji žele bolje upoznati kulturu i način života Nijemaca smještaj je moguće organizirati u obiteljima. Smještaj je u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom ili na osnovi polupansiona, a od škole obitelji su udaljene najviše 45 minuta vožnje javnim gradskim prijevozom.

SOBE
Za one koji vole nezavisniji život, škola može organizirati i iznajmljivanje soba. Smještaj u takvim sobama je na osnovi noćenja (bez obroka), a kuhinju i kupaonicu dijelite ili s ostalim stanarima koji su unajmili sobu ili s obitelji koja živi u tom stanu/kući.

HOTEL BARLIN u Berlinu (budget)
Udaljen je od središta grada i škole 20 minuta javnim gradskim prijevozom. Kupaonica se nalazi na katu. U sklopu hostela nalazi se kuhinjica, sat-TV soba te perilica i sušilica rublja. Smještaj je na osnovi noćenja s doručkom.

HOTEL BFW Frankfurt (budget)  
Jednokrevetna ili dvokrevetna soba. Kupaonica se nalazi na katu. Udaljen je od središta grada i škole 35 minuta javnim gradskim prijevozom, a do centra grada 25 minuta.

HOTEL A&O u Berlinu (standard)
Udaljen je od škole i središta grada 10 minuta vožnje javnim gradskim prijevozom. Smještaj je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, na osnovi noćenja s doručkom. Ima 24-satnu recepciju, mogućnost najma bicikla, a praonica rublja se nalazi u neposrednoj blizini rezidencije.

HOTEL A&O München (standard)
Udaljen je od škole 5 minuta vožnje javnim gradskim prijevozom, a od središta grada 10 minuta vožnje. Smještaj je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, na osnovi noćenja s doručkom. Ima 24-satnu recepciju, mogućnost najma bicikla, a praonica rublja se nalazi u neposrednoj blizini rezidencije.

HOTEL A&O Frankfurt (standard)
Udaljen je od škole 15 minuta, odnosno 6 minuta od centra grada javnim prijevozom. Smještaj je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, na osnovi noćenja s doručkom.

HOTEL A&O Hamburg (standard)
Udaljen je od škole 15 minuta javnim prijevozom, a od centra grada 5 minuta. Smještaj je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, na osnovi noćenja s doručkom.

HOTEL Meininger (superior) u Berlinu, Münchenu, Frankfurtu i Hamburgu
Od škole i središta grada u Berlinu udaljen 10 minuta javnim gradskim prijevozom (u Munchenu 10 minuta, u Frankfurtu 20 minuta, u Hamburgu 15 minuta). Smještaj je u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom na osnovi noćenja s doručkom.
Obavezno ponijeti ručnike!

APARTMAN/STUDIO
Smještaj je moguć i u apartmanima ili studijima koji su smješteni samo 10 minuta vožnje javnim gradskim prijevozom do škole. Smještaj je moguć u jednokrevetnim ili dvokrevetnim apartmanima s vlastitom kupaonicom, kuhinjom (hladnjak, mikrovalna, aparat za kavu, posuđe, tanjuri), TV-om.  Perilica rublja dostupna uz doplatu.